במשך שנים ישראלים היו רוכשים בתים פרטיים בארה"ב אך מסתבכים עם ניהול הנכס והשיפוץ. מאז שבתי ההשקעות החלו לשווק את המסלולים המניבים אשר מנוהלים על ידם ומקנים הכנסה שוטפת ללקוחות, גדלו היקף העסקאות במאות אחוזים והמסלולים הפכו לאפיקי ההשקעה היציבים והמניבים ביותר. לאחרונה פורסם כי חברת ההשקעות "רילקו" חילקה עשרות מיליוני שקלים ללקוחות במהלך השנה האחרונה
מסלולי ההשקעה "החדשים" שמציעים בתי ההשקעות לקהל המשקיעים הישראלי חוסכים מהם את הניהול וההתעסקות בנכס ובעיקר – את בדיקת הכדאיות לרכישתו, מה שמשפיע במידה משמעותית על התשואה והרווח ממכירת הנכס. למעשה, בתי ההשקעות משקיעים יחד עם הלקוחות במבנים גדולים שכבר מושכרים לגופים אמינים ומקצועיים, מה שמפחית את הסיכון בהשקעה. כך למשל, חברת ההשקעות רילקו, שיווקה למשקיעיה מסלול בו משקיעים בנכס שמושכר למשרד הבריאות האמריקאי לטווח של עשור ונכס נוסף אשר מושכר לבנק אמריקאי גדול.
"כשחברת השקעות גדולה רוכשת נכס היא נהנית מ"כוח הקניה", מה שמאפשר להם לקנות נכסים במחירים זולים משמעותית מאשר אדם פרטי. כמו כן, אנליסטים מקומיים בוחנים מאות עסקאות ובוחרים רק עסקאות בטוחות ורובם דרך מכרזים בהם רוכשים נכס במחיר נמוך ממחיר השוק". מספר גורם בענף.
אז כמה רווח באמת ניתן לייצר במסלול השקעה מהסוג הנ"ל? בשנה החולפת משקיעים אשר השקיעו כ-200,000 דולר קיבלו שכר דירה של דירת 3.5 חדרים בתל אביב (כ-8,000 ₪). ניתן להצטרף לעסקאות מהסוג הנ"ל בהשקעה של חצי מיליון ₪ ומעלה.
גם הגופים המוסדיים מעבירים את השקעותיהם מעבר לים
בשנה וחצי האחרונות מאז פרצה מגפת הקורונה אנו עדים להשקעות ענק בקרב הגופים המוסדיים בשוק האמריקאי. כך למשל, לפני כשבוע פורסם באתר The Marker על חברת הנדל"ן בארה"ב אשר גייסה 64 מיליון שקל בבורסה לפי שווי של 320 מיליון ₪, אלו מצטרפות לחברות ביטוח ישראליות שמשקיעות מאות מיליוני שקלים בארה"ב. לאחרונה רכשה גוגל את בניין המשרדים היקר ביותר בניו יורק בהיקף של 1.2 מיליארד שקל
"יש מחסור חמור בנכסי נדל"ן במרכזי ערים בארה"ב, מה שמאפשר לבעלי הון להרוויח כתוצאה מהביקוש האדיר. אם עד כה, רק לגופים מוסדיים (בנקים, בתי השקעות, חברות ביטוח) היה את ההון הנדרש להשקעות הנ"ל, כיום, חברות השקעות מאגדים משקיעים וכך מקבלים למעשה את התנאים של הגופים הגדולים.