יום שלישי   |   21 ינואר    |   
דף הבית / בדק ומצא / טיפים לעשה ואל תעשה בסידור המטבח

טיפים לעשה ואל תעשה בסידור המטבח

צילום - ישראל כהן
צילום – ישראל כהן

מתחילת 2019, אז החלה התפשטות מגפת הקורונה, הפך המטבח הביתי לחלק הכי  מרכזי בבית. הסגרים והגבלות התנועה שלא מאפשרים ישיבה במסעדות, המעבר לעבודה מהבית והתפקוד החלקי של מסגרות החינוך הפכו את המטבח לחדר עבודה, חדר לימודים ומסעדה המייצרת שלוש ארוחות ביום . הדומיננטיות של המטבח בחיינו בשנה האחרונה יצר צורך בארגונו מחדש , מיכל ברזילי , מנהלת מחקר ופיתוח של מטבחי זיו מעשירה אותנו בתובנות לגבי עיצוב מטבח נכון ונעים לשהייה ועבודה.

1. בחירת צבע :

רצוי שהצבע הדומיננטי במטבח יהיה נייטרלי שלא יאפילו על העיצוב הכללי של הבית ושלא ימאס אחרי תקופה . ניתן להוסיף את הצבעים הטרנדים או הנועזים באקססוריז הניתנים להחלפה מידי פעם לדוגמא: טקסטיל, גופי תאורה, כסאות ,כלים וכדומה. אם בכל זאת החלטתם ללכת על צבע דומיננטי כדאי להחליט על צבע אחד מרכזי ולידו אקססוריז שקטים .

2. עומס מכשירים על השיש

עומס במיכשור גורם למטבח להיראות מבולגן וצפוף  , היום קיימים פתרונות נהדרים שנותנים למטבחי מראה נקי ומאוורר כמו האפשרות להסתיר חלק מהמכשירים בתוך ארונות. לדוגמא מקררים ומדיחים אינטגרליים אשר נמצאים בתוך ארונות ושילוב של תנור ומיקרוגל אינטגרלי אשר נראים כיחידה אחת כך  שמטבח מקבל מראה נקי ומינימליסטי.

3. ישיבה :

ריבוי כסאות ישיבה בפינת המטבח גונבים חלל חשוב , היום אין צורך בתכנון מוקדם של מקומות ישיבה אלא ניתן להשתמש בדלפקים נשלפים אשר נותנים את האופציה לישיבה של מספר אנשים גדול יותר. מספר הכיסאות יכול להיו מותאם לתושבי הבית וכאשר מארחים להוציא את הדלפק הנשלף שיכול להתאים גם ל 20 סועדים נוספים .

 4. משולש העבודה במטבח: מקרר כיור וכיריים

תכנון עבודה והמרחק בין מקרר – כיור – כיריים צריך להיות מתוכנן באופן שישמר מרחק לא גדול ולא רחוק בידי כך שמהלך העבודה יהיה נוח ונגיש . משטח העבודה בין כיריים וכיור הוא המשטח העיקרי בעבודה במטבח לכן צריך לדאוג שלא יהיה קטן ומצומצם, בנוסף יש לחשוב גם על מדיח ותנור שכולם ביחד יתנו תנועת זרימה ועבודה נוחה במטבח :

ליד כיור חובה משטחי עבודה משני הצדדים כדי נוחות בשטיפת הכלים

ליד כיריים משטח עבודה ומגירות קרובות של סירים וכלי הגשה

ליד תנור  ומקרר משטח עבודה קרוב להוצאת והנחת תבניות ומוצרים

5. אי במטבח הוא נכון אבל לא בכל מחיר

על מנת שאי מטבח יראה טוב ונכון בחלל הבית , צריך לדאוג לפרופורציות נכונות בין גודל האי לבין גודל החלל . חלל הבית צריך להיות פתוח וגדול דיו כדי שתהיה משמעות לאי.  אחרת תהיה הרגשה של ארונות תקועים באמצע החלל. חייב להיות מעבר של מינימום 95 ס"מ מכל צד באי ואם אין מקום עדיף לוותר.. אם ניתן להרכיב אי הוא נותן משטח עבודה נוסף, אופציות לשילוב כיור או כיריים שנוחים בעבודה הזורמת במטבח, אופציה של מקומות ישיבה וכמובן אלמנט עיצובי מקסים .

6. אחסון במטבח:

נקודות האחסון העיקריות צריכות להיות נגישות ויעילות במיקומים אסטרטגיים ונוחים לעבודה במטבח מגירות נשלפות שמיועדות לסכום, סירים ,כלי בישול וכלי אוכל. מזווה יבש למוצרי מזון עם מגירות פנימיות נוחות לגישה יהיה עדיף ממדפים קבועים.

7. בית עם ילדים צעירים :  

כאשר יש ילדים קטנים בבית עדיף לא להשתמש במטבחי צבע אשר הם עדינים יותר,  כדאי להשתמש בחומרים עמידים וחזקים יותר כמו HPL וננו.

 

דילוג לתוכן