יום ראשון   |   13 אוקטובר    |   
דף הבית / מהרשת / מהפכת הטכנולוגיה החכמה בציוד הכושר הגופני החלה, והיא החלה בישראל

מהפכת הטכנולוגיה החכמה בציוד הכושר הגופני החלה, והיא החלה בישראל

חברת Hyfit הישראלית, הראשונה בעולם להביא את טכנולוגיית ה IOT
לתחום מוצרי הכושר הניידים, מכרה את המוצר הראשון שלה בלמעלה מחצי מיליון שקלים בתוך פחות מחודש מאז הכריזה עליו. כעת היא מפתחת מוצרים נוספים וכן שירות כושר חכם במודל Pay Per Use ומגייסת כמיליון דולר ממשקיעים וחברות גדולות בתחום.

ה-IOT מגיע גם לתחום הספורט והכושר הגופני, כשלמרבה הגאווה מדובר בהמצאה ישראלית. בחזית הטכנולוגיה בתחום עומדת החברה הישראלית HYFIT , שנמצאת כרגע בסבב גיוס שני לאחר שגייסה כ-800 אלף דולר ורשמה הכנסות של מעל ל-120 אלף דולרים בתוך פחות מחודש מאז פתחה את האפשרות להזמנה מוקדמת של המוצר הראשון שלה – רצועות כושר חכמות.Reebok שחזרה להיות אחת ממובילות שוק הספורט העולמי לאחר שזיהתה מספר טרנדים והשקיעה בבלעדיות בתחום הקרוספיט, זיהתה גם פה את הפוטנציאל וכבר הצטרפה גם היא למיזם, שמסתמן ככזה שהולך לחולל מהפכה בתחום הכושר הגופני בעולם, ולהפוך את ציוד הכושר לחכם. משקיעים שהשקיעו בסבב הסיד של החברה כבר הכפילו את שוויים פי 5, ונראה שהמגמה הולכת להימשך ואף להתחזק.

ולא לחינם חברות מובילות בתחום הצטרפו, שוק מוצרי הכושר מגלגל כיום למעלה מ-12 מיליארד דולר, וצפוי לגדול למעל ל-16 מיליארד דולר עד שנת 2022  על פי מחקר של מכון Orbis. חברת TechnoGym, מובילת השוק, שווה כמיליארד דולר, ומכניסה כחצי מיליארד יורו בשנה. כרגע המוצר אותו משווקת החברה הוא, כאמור, רצועות כושר חכמות המצוידות בחיישן המנתח את תנועות המתאמן, עוקב אחר ביצועיו ומשדר אותן ישירות לאפליקציה המותקנת בטלפון הנייד של המתאמן, ומאפשרת לו לעקוב אחר התוצאות שלו, גרף ההתקדמות שלו וכן הלאה. בעולם הכושר הגופני מדובר במהפכה של ממש, הדומה למהפכה שהביאה אפל כשהציגה את ה IPHONE , והפכה את הטלפונים הסלולרים לחכמים. כך צפוי גם שוק מוצרי הכושר להפוך לחכם כולו בעקבות HYFIT שמובילה את המהפכה. הרצועות כבר מבוקשות על ידי מפיצים רבים בעולם, בין השאר באוסטרליה וסינגפור.

hyfit

ציוד כושר גופני חכם, ובכל מקום, שמאפשר אימון אפקטיבי ונכון

רצועות הכושר ש HYFIT  מוכרת כיום הן למעשה שדרוג טכנולוגי המזכיר את רצועות ה TRX המפורסמות. החברה האמריקאית, המציעה רצועות ללא חיישנים, שווה כ-400 מיליון דולרים ומוכרת מוצרים בסך של כ-70 מיליון דולרים בשנה. כמו החברה האמריקאית, ולמעשה כמו רבים מסיפורי ההצלחה בתחום ההייטק הישראלי, גם HYFIT נוסדה במסגרת בצבא. כהיו חיילים, המקימים של החברה גיא בר ודן סטריק, התחילו למכור TRX בעצמם כדי להתפרנס, וזיהו את הצורך בהתקדמות הטכנולוגית בתחום שקיים כבר עשרות שנים ומגלגל מיליונים.

השניים מכרו תחילה את הרצועות האמריקאיות המאפשרות אימון בכל מקום, אך מהר מאוד גילו מהלקוחות שלהם כי אמנם האימון אפשרי מכל מקום, אך ללא מאמן ההתקדמות של המתאמנים מוגבלת מאוד. הם לא באמת יודעים האם הם מבצעים את הפעולות נכון, וכמה, אם בכלל, התקדמו מאימון לאימון. כך שלמעשה TRX מאפשרת להתאמן בכל מקום ובכל זמן, אך לא ביעילות, וללא עלויות נוספות של מאמן, לרוב המתאמנים לא מקפידים להמשיך ולהתאמן. את הכשל הזה, פותרת HYFIT, באמצעות החיישנים שהוסיפו לרצועות ולמעשה יוצרות מאמן וירטואלי המלווה אותך.

כעת מכוונים בחברה לגיוס של מיליון דולר נוספים בסבב הנוכחי, וכבר עובדים על פיתוח של מוצרי כושר חכם נוספים כמו קטלבל, סלאם בול וחבלי אימון באטל רופ מצויידים גם הם בחיישן דומה שיעזור למתאמן לעקוב אחרי התוצאות שלו והייעילות שלו.

למעשה, כבר כעת החלו בחברה לנגוס בשוק של TRX, עם הכנסות של למעלה מחצי מיליון שקלים כבר בחודש הראשון להשקת המוצר דרך קיקסטארטר. החברה צפויה לגדול בצורה משמעותית מאוד ולרשום רווח אף יותר גבוהה ממתחריה, בשוק של 4.6 מילארד דולר.

מעבר למוצרים, החברה פועלת על ייצור פלטפורמת Pay Per Use במתחמי אימונים שונים ופארקים ציבוריים ברחבי העולם, שתאפשר למתאמנים להשתמש בציוד המתקדם ביותר ולעקוב אחרי הביצועים וההתקדמות שלהם, מבלי לרכוש את הציוד או להשתמש בו כשהם רחוק מביתם, ועדיין לשמור על אותה רמת אימון.

מכשיר כוח

משקיעים רבים רואים בחברה אופק השקעה רווחי, בעל פוטנציאל לרווח גבוה. החברה עצמה נמצאת בצמיחה יוצאת דופן, וכבר גייסה קרוב למליון דולר עד היום, כרגע היא מתכוונת לגייס 2 מליון דולר נוספים. גם שוק מוצרי הכושר נמצא בצמיחה גדולה, ולכן זה נחשב להשקעה מועדפת ביותר בקרב משקיעים רבים אשר מזהים את הפוטנציאל הרב להשקיע בחברה עם פוטנציאל גדול כל כך. מכיוון שהחברה צמחה בזכות גיוסיה בפלטפורמות גיוס המונים כמו פיפלביז ואקזיט וואלי, היא עדיין מאפשרת למשקיעים בעלי סכומים קטנים יותר להשקיע בחברה.

"אני שמח שאנחנו נמצאים בחוד החנית של הטכנולוגיה בתחום הזה, ואנחנו מכוונים להמשיך ולהוביל את השוק הזה, כשכרגע אנחנו גם עובדים על שיתופי פעולה עם חדרי כושר ומתחמים ברחבי העולם שיאפשרו לאנשים להינות מאימון יעיל ונכון בכל מקום בו יהיו בעולם. תחום הכושר הגופני משתנה לטובה והופך לטכנולוגי ומתקדם, ואני שמח שאנחנו מובילים את השינוי הזה. אנחנו עכשיו בשיא סיבוב ההשקעות השני ומאמינים שנגייס מיליון דולר בקרוב מאוד, לאחר שגייסנו כבר חלק נכבד מהסכום ואנחנו נמצאים כבר בתהליך עם כמה מקרנות ההון סיכון הגדולות בתחום".

דילוג לתוכן