שבת   |   12 אוקטובר    |   
דף הבית / בדק ומצא / "הסקטור החם ביותר ב-2021": כ-23% מההנפקות הישראליות בנאסד"ק היו קשורות לעולם הפינטק, היקף הגיוסים של חברות פינטק צמח ב-136%

"הסקטור החם ביותר ב-2021": כ-23% מההנפקות הישראליות בנאסד"ק היו קשורות לעולם הפינטק, היקף הגיוסים של חברות פינטק צמח ב-136%

השקעה בחברות פינטק ישראליות

דו"ח סיכום שנה של 2021 שהוציאה קרן ההון סיכון Viola מציג צמיחה של 136% בגיוסים של חברות בתחום הפינטק,  שהסתכמו בשנה החולפת בכ-4.5 מיליארד דולר. הרוב המכריע של הגיוסים גויס עבור חברות יוניקורן, ביניהן, Melio (שגייסה 250 מיליון דולר), Fundbox (שגייסה 100 מיליון דולר) ו-Rapyd, היוניקורן בעל השווי הגבוה ביותר (15 מיליארד דולר), אשר גייסה כ-300 מיליון דולר. 23% מההנפקות של חברות ישראליות בשנה החולפת היו של חברות הקשורות לעולם הפינטק. משקיעים כשירים יוכלו להצטרף להשקעות בחברות יוניקורן בתחום הפינטק

חברות הפינטק הישראליות מציגות צמיחה אדירה בשנים האחרונות והופכות לסקטור המבטיח ביותר עבור קרן ההון סיכון והגופים המוסדיים. חלק מחברות הפינטק הישראליות הכפילו את שוויין תוך פחות משנה ויצרו תשואות פנומנליות עבור הקרנות. כמעט רבע מהחברות הישראליות אשר הנפיקו בשנה החולפת בנאסד"ק היו קשורות לעולם הפינטק.

"האמריקאים האיצו את תהליך המעבר לקנייה ובנקאות מקוונת וחלק ניכר מהאנשים, ששהו בסגר תקופה ארוכה בקורונה, החלו לסחור באופן מקוון". נרשם בכתבה ייעודית על חברות הפינטק באתר Forbes. נראה כי חברות כמו Next Insurance אשר מספקת פוליסות ביטוח לעסקים, Fundbox אשר מייעלת את תהליך מתן האשראי לעסקים ו-Rapyd המפעילה פלטפורמת תשלומים בינלאומית לעסקים וצרכנים, הן העתיד של דור הביטוח והבנקאות הבינלאומית.

הצמיחה של חברות הפינטק מספקת תשואות פנומנליות למשקיעים

קצב הצמיחה של חברות פינטק ישראליות הוא פנומנלי: כך למשל, חברת Rapyd, גייסה באוגוסט 2021 כ-300 מייון דולר לפי שווי של כ-9 מיליארד דולר. בחודש מרץ 2022, קצת יותר מחצי שנה לאחר מכן, עסקאות סקנדרי שבוצעו בחברת התשלומים הישראלים העניקו לה שווי של כ-15 מיליארד דולר, זינוק של יותר מ-50% בשוויה תוך כ-7 חודשים בלבד.

לאחרונה, פלטפורמות שונות של עסקאות סקנדרי (רכישת מניות דרך עובדי החברה) החלו לפרוח ולאפשר גם למשקיעים כשירים לקנות מניות בחברות ולהצטרף "לחגיגה" ממנה נהנות קרנות ההון סיכון והגופים המוסדיים. בשנה וחצי האחרונות בוצעו עסקאות סקנדרי בהיקף של יותר מכ-3.5 מיליארד דולר, והפכו את אפיק ההשקעות בחברות חד-קרן לפופולרי במיוחד.

בשנתיים האחרונות עסקאות הסקנדרי יצרו תשואות פנומנליות למשקיעים: משקיעי IronSource נהנו מתשואה של כ-710% במועד הנפקת החברה וכך גם משקיעי Payoneer, SentinelOne וחברות הייטק ישראליות נוספות שסיפקו תשואה של יותר מכ-100% תוך זמן קצר במועד הנפקתן.

ההשקעה הינה למשקיעים כשירים בלבד

דילוג לתוכן