יום ראשון   |   8 דצמבר    |   
דף הבית / מהרשת / מה הופך את בודפשט לבירת ההשקעות של אירופה?

מה הופך את בודפשט לבירת ההשקעות של אירופה?

בודפשט - השקעות נדל"ן - Channel22

זה כבר לא סוד (ולא נחלת רק בעלי עסקים ממולחים) ששוק הנדל”ן בבודפשט חווה עליות מחירים משמעותיות בשנים האחרונות ונחשב לאחד מיעדי ההשקעה המועדפים ע”י משקיעים בינלאומיים רבים. הביקושים הגבוהים והיצע הדירות המוגבל יחד עם התפתחות כלכלית, אמנות מניעת כפל מס מדהימות בין ישראל והונגריה וכן דרבון משקיעים מצד ממשלת הונגריה (באמצעות פסיקות וחקיקות חדשות), הם רק חלק מהגורמים אשר מיקמו את בודפשט כמספר אחת באירופה ()

בסקר שוק הנדל”ן האירופאי של Deloitte ,מחברת היעוץ הגדולות בעולם, ציינה פירמת רואי החשבון הענקית את הפוטנציאל המובהק של שוק הנדל”ן בבודפשט. שווי הנכסים בבירה ההונגרית נמצא בעלייה מתמדת ובשנת 2018 עלה בכ-%19 ,זאת בנוסף לתשואות מדמי השכירות שמקבלים המשקיעים העומדים על בין 6-8% בשנה.

נתון זה אינו מפתיע, שכן ניתן להבחין בבירור כי רמת מחירי הדיור עדיין נמצאים מתחת לסף יסודות המאקרו כלכליים המוצדקים ברמה הלאומית, וצפויים להמשיך במגמת העלייה גם בשנים הקרובות.

כמובן שלא הכל ורוד, והשקעות בנדל”ן מניב מחוץ לגבולות ישראל ,ככלל, עשויות לעיתים להיות מאתגרות ויקרות ללא ידע מקדים על השוק והרגולציה. עליכם “להצטייד” באנשים מנוסים (עם עדיפות לעורכי דין), מקצועיים ואמינים שחיים את שוק הנדל”ן באותה מדינה, אשר יכולים ללוות אתכם מא’ עד ת‘, מתהליך הרכישה ועד ניהול הנכס ומכירתו. לעצה זו חשיבות רבה, והיא זו שתהפוך את השקעתכם להשקעה נכונה ובטוחה יותר אשר תניב תשואות נאות על הכסף שהשקעתם.

עו”ד נדב עידה, אחד ממייסדי קבוצת Investments NIO העוסקת בליווי משקיעים מרחבי העולם בעסקאות רכישה בבודפשט, מרחיב ומסביר מהם הגורמים שהפכו את בודפשט ליעד השקעה כה אטרקטיבי, “ישנם מספר חסמים בשוק אשר מקשות ומגבילות את הרחבת היצע הדירות בעיר. (1) שינוי בגובה המע”מ על דירות חדשות עולה ב-2020 מ-%5 ל-%27 ,(2) ישנו מחסור של כ-000,40 עובדים בענפי הבניה השונים (מחסור זה גורם לעליית מחירי הבניה מצד הקבלנים, והופך פרויקטים רבים ל-“לא כדאיים כלכלית”), (3) עקב מימונים שקיבלה ממשלת הונגריה מהאיחוד האירופי, הממשלה מגדילה את היקפי ההשקעות בפיתוח תשתיות ומרכזי מסחר ומעסיקה את רוב הקבלנים הזמינים בשוק. כתוצאה מכל אלה, היזמים דוחים את מועד מסירת הדירות ואף מפסיקים את הבניה באמצע. במקרה של דחיית הדירות – אנו רואים כי מועדי המסירה נדחו ב-%63 מהמקרים. ניתוח יסודות שוק הדיור בבודפשט מרמז על עליות עתידיות נוספות במחירי הדיור, וזאת לאור התפתחות המשק (עליית השכר הממוצע, ירידה בשיעור האבטלה וכד’) וחסמי השוק שפורטו לעיל אשר מגבילות את היצע הדירות בעיר.”

 

דילוג לתוכן