סיפורי משקיעים
כולנו קראנו בכותרות הראשיות של אתרי החדשות הגדולים על רכישת חברות סטארט-אפ בסכומים אסטרונומיים. דוגמא בולטת היא רכישת מובילאיי על ידי אינטל תמורת 15.3 מיליארד דולר – האקזיט הגדול ביותר (נכון לכתיבת שורות אלו) בתולדות המשק הישראלי.
השקעה בסטארט-אפ, במיוחד בתחילת דרכו, יכולה להניב תשואות עצומות – בכפולות דו-ספרתיות מההשקעה הראשונית. ומי שמרוויח בענק מהתשואות הללו הם המשקיעים הראשוניים, אלו שגילו אמונה במיזם בתחילתו – וכעת ונהנים מפרי עמלם.
ג'ף בזוס, מייסד ומנכ"ל אמזון, נוהג לספר על המשקיעים הראשונים בחברה – הנשמות האמיצות שהאמינו בה לפני יותר שני עשורים. על פי בזוס, 20 המשקיעים הראשונים השקיעו כ-50 אלף דולר תמורת פחות מאחוז אחד של החברה, לכל אחד.
אם המשקיעים האלו היו שומרים על המניות שלהם בשלמותן, כל השקעה של 50 אלף דולר תהיה שווה היום כ-3.5 מיליארד דולר – הכפלת התשואה ב-70 אלף.
השקעה מוצלחת
אבל בניגוד לנוהג הידוע שבו משקיעים לא נוהגים לשתף עם העולם את הצלחותיהם, הצלחנו "לדוג" כמה סיפורים על משקיעים שעשו את הבחירה הנכונה.
דוגמא קלאסית למשקיע הוא אנדריאס (אנדי) בכטולשיים. אנדי השקיע 100 אלף דולר בגוגל בסבב הגיוס הראשון שלה – לפני שהחברה נוסדה באופן רשמי. אנדי שווה היום כ-6 מיליארד דולר, בעיקר בזכות ההשקעה הראשונית הזו.
דוגמא נוספת היא ריד הסטינגס, אחד ממייסדי נטפליקס, שהשקיע בחברה 2 מיליון דולר בתחילת דרכה ב-1997. נטפליקס שווה היום כ-80 מילארד דולר.
בחירה מניבה
השקעה בסטארט-אפ יכולה להיות בחירה מניבה מאוד ואלטרנטיבה מושכת לעומת השקעות מסורתיות יותר. המשקיע לא רק מקבל הזדמנות להגיע לתשואות משמעותיות, הוא מקבל גם כרטיס שורה ראשונה לרכבת הרים – גדילתו וצמיחתו של סטארט-אפ.
למרות שמדובר בסיכון מסוים בתעשייה הזו – יש חברות סטארט-אפ שנכשלות לפני הנפקתן, למרות שהמוצר טוב, השוק מוכן ומזומן והצוות מעולה – אם נכנסים כמה שיותר מוקדם ומשקיעים, ניתן להגיע לתשואות עצומות בהתאם.
דרך טובה למצוא הזדמנויות השקעה מוקדמות בסטארט-אפ היא באמצעות פלטפורמות מימון המונים.
הדרך להשקעה – מימון המונים
Crowdfunding – או מימון המונים בעברית, מודל לאיסוף כספים מקבוצה גדולה של חברים, מכרים, בני משפחה, לקוחות, משקיעים ותורמים לצורך השקעה במטרה או מיזם ספציפי.
מודל מימון ההמונים פועל בעולם מזה כמה שנים, ומהווה חלופה מודרנית לשיטות מימון והשקעות מסורתיות ביזמים ומיזמים. באמצעות פלטפורמה מקוונת, כגון פיפלביז, בתוספת חקיקה מתאימה, מטרתו של המודל הוא לחבר בין יזמים ומשקיעים מכל העולם דרך רשת האינטרנט.
באופן מעשי, מודל השקעות ההמונים מאפשר לכל אחד להשקיע בחברה בה הוא מתעניין דרך הפלטפורמה המקוונת ולהפוך לשותף מלא בעל מניות בחברה.
רוצים להקים סטראטאפ?
קראו את המדריך שיעזור לכם להגיע להצלחה: https://channel22.co.il/?p=13622
מחפשים חברת השקעות המונים מומלצת?
הכירו את פיפלביז: www.PIPELBIZ.com