יום שני   |   13 ינואר    |   
דף הבית / באנר ראשי / השקעות נדל"ן: איפה להשקיע – בארץ או בחו"ל?

השקעות נדל"ן: איפה להשקיע – בארץ או בחו"ל?

רשמו לפניכם: אלו הם ההבדלים המרכזיים בין השקעות נדל"ן בארץ לבין השקעות נדל"ן בחו"ל!

השקעות בנדל"ן הפכו לנתיב השקעה שמושך אליו משקיעים ישראלים בכמויות משמעותיות – בין אם מדובר בקניית נכס להשכרה, או השתתפות בבניית ואכלוס בניית דירות ברחבי העולם.

אך בפני המשקיע הממוצע, שמעוניין להשקיע בנדל"ן וברשותו הסכום הנדרש של לפחות כמה מאות אלפי שקלים, עומדת דילמה: איפה להשקיע את הכסף – בארץ או בחו"ל?

מצד אחד, יש סיבות להשקיע בנדל"ן ישראלי – זה הבית, זה קרוב. הקרבה עושה את הניהול והבקרה על הנכס לקלה יותר. מצד שני, תשואות הנדל"ן הממוצעות בישראל הן נמוכות יותר, לפעמים באופן משמעותי, מהתשואות בחו"ל – ובארצות הברית במיוחד. שלא לדבר על המשכנתא להשקעה בישראל, הדורשת סכום גבוה במיוחד של מזומן נזיל.

השקעות בחו"ל, לעומת זאת, נחשבות למשתלמות וזולות יותר – אך המרחק הרב בין המשקיע לנכס הפוטנציאלי יוצר פחד שהנכס יתרחק מהלב.

כדי לעזור לכם להגיע להחלטה הנכונה, האם להשקיע בנכסי נדל"ן בארץ או בחו"ל, ריכזנו כאן את ההבדלים המרכזיים בין השניים. התחלנו!

  • מרחק

ההבדל הפיזי הברור ביותר, מן הסתם, הוא המרחק. נכס ישראלי הוא במרחק נסיעה בשביל המשקיע – ובמקרה הכי גרוע, של כמה שעות. נכס בחו"ל, לעומת זאת, דורש טיסה והתארגנות נוספת. ביקור בנכס זה אינו עניין של מה בכך, של "קפיצה לביקור".

  • תשואה

התשואות הממוצעות על נכסים בחו"ל, באירופה ובארצות הברית במיוחד, נחשבות לטובות יותר מאשר אלו שבארץ. אם התשואה בארץ בדרך כלל יושבת על בין 3-5 אחוז, בחו"ל התשואה עומדת בדרך כלל על מעל ל-5 אחוז – ובארצות הברית אף יותר מ-7 אחוז.

  • מנטליות

כמו בכל דבר, החשיבה בחו"ל היא שונה מזו שבארץ – וההתנהלות עם נכסי נדל"ן גם משתנה. למשל, התנהלות האירופאים והאמריקאים נחשבת לברורה ומוסדרת, לעומת הישראלים שנחשבת ל"מבולגנת" יותר. בגרמניה, למשל, ישנה מדיניות שמעודדת השקעה, בין השאר דרך עזרת המוסדות הציבוריים המקומיים שמקלים על משקיעים פוטנציאלים.

  • חוקים

לכל מדינה חוקים ונורמות משלה – ולכן ניהול נכס במדינות שונות היא חוויה שונה ממדינה למדינה. מדובר על הבדלים במיסוי, חקיקה, הרגלים וטרנדים מקומיים (שמושפעים מהמנטליות המקומית, כפי שתואר בסעיף הקודם) וכו'. אך באופן כללי,  החוק מטיב עם משקיעים בארצות הברית ובאירופה יותר מאשר בישראל.

לדוגמה: בישראל קיים מס רכישה על כל נכס, בעוד שבארצות הברית מס זה אינו קיים.

לסיכום, חשוב מאוד לעשות את ההבחנה – ניהול נכס בארץ הוא אינו אותו הדבר כמו לנהל נכס באירופה או בארצות הברית. אבל אם המשקיע הממוצע מעוניין בנכס עם תשואות גבוהות יחסית, עדיף לו להסתכל מעבר לישראל, למדינות בהן החוק מטיב עימם – כמו בארצות הברית וגרמניה.

דילוג לתוכן